У Криму відкрили кримінальні справи за “продуктову блокаду”

Дата: 30 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

“Прокуратура” Криму перевіряє факти підриву електроопор і вимагання грошей у водіїв за проїзд.

Як повідомляє “Керч ФМ“, “прокурор” Криму Наталія Поклонська заявила про “порушення низки кримінальних справ за фактами протиправної діяльності на кордоні з Україною під загальною умовною назвою “блокада Криму“.

“Правоохоронні органи працюють стосовно всіх активістів і членів так званої блокади – це ті громадяни, які порушують законодавство стосовно абсолютно всіх, – сказала вона. – З деяких питань порушені кримінальні справи. У частині інших проводяться дослідчі заходи“.

За словами Поклонської, перевіряли, зокрема, факти підриву електроопор для так званої енергетичної блокади Криму і вимагання грошей у водіїв за перетин адміністративного кордону.

Нагадаємо, на адресу провідних ЗМІ Криму і Севастополя надійшов лист з Міністерства внутрішньої політики, інформації та зв’язку республіки Крим з посиланням на “прокурора” Криму Наталю Поклонську. В листі рекомендовано не згадувати Меджліс кримськотатарського народу в новинних сюжетах, статтях та інтерв’ю, оскільки він не зареєстрований в РФ і вважається неіснуючою організацією.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована Меджлісом кримськотатарського народу. Цією акцією кримські татари намагаються домогтися звільнення українських політв’язнів, утримуваних у Росії, і припинити переслідування активістів та журналістів на окупованому півострові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter