У Криму силовики підкинули в мечеть брошуру, за яку потім викликали імама в суд

Дата: 28 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Під час обшуку в мечеті Кореїза силовики підкинули брошуру “Фортеця мусульманина”, за яку потім викликали імама в суд.

Про це перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял 27 листопада повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

“Близько місяця тому було повідомлення про те, що російські силовики навідувалися у мечеть Сімеїза. Днями стало відомо, що в кінці жовтня російськими силовиками були проведені обшуки у відразу чотирьох мечетях: Сімеїза, Кореїза, Дерекоя і Ай-Василя. Швидше за все у всіх випадках, але точно знаю, що під час обшуку в мечеті Кореїза (27 жовтня), силовиками була підкинута брошура “Фортеця мусульманина”. У результаті імам мечеті був викликаний до суду, який відбувся 28 жовтня. Силовики пропонували імаму погодитися з обвинуваченням і відбутися штрафом. Однак він відмовився і подав на апеляцію”, – написав Джелял.

Книга “Фортеця мусульманина” 8 листопада 2016 року увійшла під номером 3897 до “Федерального списку екстремістських матеріалів”. У серпні суд у столиці Бурятії прийняв рішення про визнання екстремістським видання “Фортеця мусульманина. Звернення до Аллаха з благаннями. Лікування за допомогою замовлянь, що зустрічаються в Корані і Сунні” автора Саїда бін Алі бін Вахф аль-Кахтані, повідомляє видання IslamReview.

За даними видання, уперше “Фортецю мусульманина” заборонив Ленінський районний суд Оренбурга в березні 2012 року. Через три роки після втручання духовних лідерів російської умми обласний суд своїм рішенням видалив книгу зі списку екстремістських матеріалів.

Як відомо, після анексії у Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу. Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск на нього. Також МЗС звернулося до міжнародного співтовариства, щоб те застосувало всі можливі види правового і політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини і свободи слова, а також звільнення всіх затриманих українських політв’язнів і заручників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter