У Криму не надають медичної допомоги заарештованому активісту Бекірову, який хворіє на діабет

Дата: 19 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Заарештованому Київським районним судом Сімферополя кримськотатарському активісту Едему Бекірову, який хворіє на цукровий діабет, не надають медичної допомоги з дня арешту – 13 грудня.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на адвоката Олексія Ладіна.

“Із 13 грудня йому не зробили жодної перев’язки ампутованої ноги, хоча, згідно з рекомендаціями лікаря, таких перев’язок йому повинні робити 2–3 на день… Із 13 грудня він побачив лікаря тільки раз – учора. Лікар викликала його до себе, опитала й навіть не оглядала. Відповідно, вона хотіла, щоб він зняв бинт із ампутованої ноги. Але оскільки перев’язувального матеріалу немає – він відмовився це робити, тому що в підсумку буде відкрита рана. Відповідно, ніякої медичної допомоги йому не надається, а всі ліки, які в нього були з собою, він вживав”, – повідомив Ладін.

За словами адвоката, запасу ліків у Бекірова залишилося на один день.

“Родичі передали йому чергову порцію. У нього закінчилися таблетки, які він приймає у зв’язку з цукровим діабетом, і зараз йому медсанчастина надала якийсь аналог цих таблеток, але наскільки він пояснив – це не те, що йому потрібно”, – розповів Ладін.

Ладін зазначив, що, незважаючи на стан здоров’я Едема Бекірова, його помістили в загальну камеру.

“Ми зареєстрували скаргу прокурору щодо нагляду за законністю у виправних установах. Одна з основних позицій у скарзі – це те, що хвороби, які має Едем Бекіров, входять до списку тих, наявність яких не дозволяє обирати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою”, – додав Ладін.

18 грудня дочка Бекірова Елеонора повідомила, що її батькові досі не передали ліки.

У ФСВП Росії не коментують інформацію про ненадання медичної допомоги Бекірову.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 13 грудня заарештував на два місяці кримськотатарського активіста Едема Бекірова. Він перебуватиме за ґратами до 11 лютого 2019 року. Міністерство закордонних справ України висловило “рішучий протест” у зв’язку з рішенням суду.

Раніше адвокат Олексій Ладін повідомив, що Бекірова підозрюють у скоєнні злочину за статтею 222 частина 2 і 222.1 частина 2 КК Росії (зберігання та передача вибухових речовин і боєприпасів). Юристка Ліля Гемеджи зазначила, що активісту закидають поширення і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.

Житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в’їзді до Криму вранці 12 грудня. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері й родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії у Сімферополі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter