У Криму 10 кримським татарам дали по 5 діб арешту за присутність біля місця обшуку

Дата: 22 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Затриманим 21 лютого у передмісті Сімферополя Кам’янці 10 кримським татарам присудили по 5 діб адміністративного арешту за те, що вони прийшли підтримати сусіда Марлена Мустафаєва, в будинку якого силовики проводили обшук.

Про це повідомив у мережі Фейсбук журналіст Антон Наумлюк.

За його словами, заарештовані Осман Аріфміметов, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Різа Ізетов, Алім Карімов, Валід Абу Фарід, Сейран Муртазаєв, Меджит Абдурахманов, Аблякім Абдурахманов, Енвер Тасінов.

Після затримання їх доправили у Київський РВВС, де на них склали протоколи за статтею 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення Росії (порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу).

Як повідомляє у Фейсбук кримський адвокат Еміль Курбедінов, щонайменше по трьом затриманим суд провів засідання без адвоката.

Він також повідомив, що над затриманими знущались під час слідчих дій та суду.

“Всі заарештовані заявили, що їм навмисно не давали пити і їжу з ранку і до пізнього вечора, при цьому всіх тримали в транспортному засобі, який не опалювався. Це тортури! Також, затриманий громадський активіст Григорь заявив, що його відразу в машині почали бити. Він ледве зайшов в зал суду!”, – пише Курбедінов.

Нагадаємо, вранці 21 лютого по дорозі на роботу був затриманий кримський татарин Марлен Мустафаєв. Його відвезли в Центр протидії екстремізму в Сімферополі, а у нього вдома в селі Кам’янка силовики провели обшук. Також поліція затримала понад 10 кримських татар, які прийшли до будинку Мустафаєва, щоб стати свідками незаконного обшуку.

Мустафаєву вдень 21 лютого присудили 11 діб адмінарешту. Його звинувачують “в демонстрації символіки екстремістської організації Хізб ут-Тахрір” (частина 1 статті 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення) у повідомленні в соціальній мережі “ВКонтакте” в липні 2014 року.

Вдома у Мустафаєва залишилася дружина з 4-місячною донькою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter