У Краматорську побили журналіста, який знімав, як асфальт кладуть під дощем

Дата: 10 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

У Краматорську Донецької області побили журналіста-фрілансера Андрія Романенка, коли він знімав, як під час дощу в міському парку клали асфальт.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Постраждалий розповів, що ввечері 9 грудня побачив, як будівельна бригада, попри сильний дощ і сніг, ремонтує одну зі стежок у парку імені Пушкіна. За словами Романенка, він вирішив зафіксувати неефективне використання коштів платників податків.

“Будівельники мене впізнали, ми трохи поспілкувалися, я почав знімати. Але якийсь чоловік – напевне, бригадир – підійшов і спитав, що я знімаю. Я відповів, що знімаю, як витрачаються бюджетні гроші”, – розповів журналіст.

Андрій Романенко

“Він мені почав розповідати, що не можна знімати ані людей, ані техніку, але я відповів, що я журналіст і маю на це право, оскільки йдеться про бюджет”, – продовжив Романенко.

Після цього чоловік напав на нього, вдарив по обличчю, відібрав телефон і змусив силою видалити відео, яке зняв журналіст. Одразу після нападу Романенко подав заяву до поліції про перешкоджання журналістській діяльності.

Замовником будівельних робіт на реконструкцію парку виступає управління капітального будівництва міської ради Краматорська, каже він. У міській раді від коментарів поки відмовилися, але пообіцяли надати їх згодом.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста, підтвердила прес-секретарка краматорського відділу ГУ НП в Донецькій області Валерія Осипець. Події кваліфікували за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України. Наразі особа нападника правоохоронцям не відома.

Голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко заявив, що у профспілці стурбовані високим рівнем агресії щодо журналістів і в Києві, і в регіонах.

“Ми розраховуємо на оперативне розслідування місцевою поліцією факту грубого перешкоджання Андрію Романенку, водночас НСЖУ звернеться також до міської влади Краматорська з пропозицією провести службове розслідування інциденту та публічно засудити агресивну поведінку комунальників”, – заявив Томіленко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter