У Києві чоловік у військовій формі підпалив себе під будівлею Міноборони

Дата: 26 Липня 2018
A+ A- Підписатися

У Києві чоловік у військовій формі облив себе невідомою речовиною та вчинив самопідпал на Повітрофлотському проспекті біля будівлі Міністерства оборони.

Про це повідомило Громадське.

 

У поліції повідомили, що чоловік був часником акції на Повітрофлотському проспекті та заявляв про порушення своїх прав.

“Він намагався себе підпалити з певними вимогами. Нібито порушуються його права”, – сказали в поліції.

Після підпалу інші учасники акції швидко почали гасити полум’я. Чоловіка з опіками забрали до лікарні. Пізніше стало відомо, що він не отримав опіків. 

Журналісти телеканалу ZIK, які були на місці акції, назвали чоловіка добровольцем на ім’я Сергій Ульянов.

Він розповів, що вже два роки через суд домагається визнання рівних із учасниками бойових дій прав добровольців. Перед акцією він також зауважив, що тривалий час добровольці не могли поспілкуватися з представниками Міноборони, минулого року навіть голодували під стінами відомства.

“Я залишився у повітрі, навіть не можу стати на військовий облік. Просто не можу далі жити і нормально працювати та розвиватися. Мого бойового побратима взагалі звільнили без його відома, він також не отримав жодних документів”, – заявив він. 

Начальник прес-служби Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ Олексій Нікіфоров заявив, що Ульянов не перший раз погрожував підпалити себе. 

“Це не перша погроза себе спалити. В червні він звернувся до гарячої лінії Міністерства оборони та попередив про акцію під будівлею оборонного відомства. Пізніше він зареєстрував в КМДА нову акцію самоспалення біля будівлі посольства США. Два судових засідання він програв. Зараз йде судовий процес по третьому позову на котрий він систематично не з’являється. Можливо припустити, що дана акція – це ще одна спроба вплинути на рішення суду, беручи до увагу, що два попередніх він програв”, – написав він на сторінці у Facebook. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter