У Кенії на тиждень дозволили показ забороненої ЛГБТ-драми, щоб висунути її на “Оскар”

Дата: 25 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Кенійський верховний суд задовольнив позов режисерки Ванурі Кахіу і дозволив прокат ЛГБТ-драми “Подруга” протягом одного тижня, щоб фільм зміг потрапити до лонг-лісту “Оскара”.

Про це повідомляє ВВС.

Раніше картину заборонили до широкого прокату, після чого Кахіу заявила про порушення свободи слова. Фільм потрапив під цензуру Ради з класифікації фільмів у Кенії через “його гомосексуальну тему і чіткий намір просувати лесбійські стосунки в Кенії в обхід закону”. Таке рішення ухвалили після офіційної прем’єри “Подруги”, яка відбулася в травні цього року на Каннському фестивалі.

Нагадаємо, у Кенії за гомосексуальні стосунки карають позбавленням волі на термін до 14 років. Закони про “пропаганду” діють і в інших африканських країнах, наприклад в ПАР. Так, на початку цього року в Східно-Капській провінції відбулися масові протести проти показу стрічки “Рана”, яка потрапила до шорт-лісту оскарівської номінації “Кращий фільм іноземною мовою”. Крім того, учасники знімальної групи стали діставати погрози на свою адресу. Під тиском Конгресу традиційних лідерів Південної Африки гей-драма була заборонена для широкого прокату.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter