У ЮНІСЕФ закликали зробити інтернет безпечнішим для дітей та боротися за цифрову рівність

Дата: 11 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Дигиталізація дає дітям в усьому світі безліч шансів, однак водночас є небезпечною. Зокрема, через інтернет існуючий соціальний і економічний розрив у світі може збільшитися.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на щорічну доповідь ЮНІСЕФ “Діти в цифровому світі”.

Згідно з дослідженнями, проведеними ЮНІСЕФ, 71 відсоток людей у віці від 15 до 24 років мають доступ до інтернету. Таким чином, ця вікова група є найбільш активною в мережі. Проте, автори доповіді вважають, що потрібно прикладати більше зусиль для збільшення доступності інтернету в світі, щоб побороти цифрову нерівність. Так, за даними ЮНІСЕФ, в Африці три з п’яти молодих людей до сих пір не можуть скористатися інтернетом.

Окрім переваг цифровий світ приховує в собі і нові небезпеки для молодих людей. У доповіді, крім іншого, згадується кібербулінг – цькування, образа і загрози, які жертва отримує за допомогою сучасних засобів комунікації. Зловмисники можуть легше знайти контакт з дітьми і підлітками за допомогою анонімних або незахищених соціальних мереж і форумів. У Дитячому фонді ООН бачать небезпеку також в даркнеті: там можуть поширюватися матеріали, на яких відображено насильство над дітьми.

Тому важливо використовувати нові запобіжні заходи, щоб захистити дітей, заявив в доповіді виконавчий директор ЮНІСЕФ Ентоні Лейк. “Інтернет був створений для дорослих, але він все більше використовується дітьми і підлітками. Цифрові технології, в свою чергу, дедалі більше впливають на їхнє життя і майбутнє”, – підкреслив Лейк.

Автори доповіді закликають уряди і недержавний сектор докладати зусиль, щоб убезпечити дітей в інтернеті, навчаючи їх цифрової грамотності і етичних стандартів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter