У ЦПК визнали, що затримання чоловіка адвокатки організації не пов’язано з її професійною діяльністю

Дата: 27 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Після оприлюднення поліцією відео затримання чоловіка адвокатки Центру протидії корупції Олени Щербан в організації визнали, що інцидент не пов’язаний з її професійною діяльністю.

Про це йдеться в повідомленні організації на її сторінці у мережі Фейсбук.

“ЦПК дякує поліції за відео, яке багато що пояснює, зокрема — і нашу вчорашню емоційну реакцію на події. Прикро, що відео не надали вчора на запит адвоката – це б зняло багато питань з нашого боку”, — зазначено в повідомленні.

В організації також визнають, що поліція діяла за інструкцією:

“Ми вважаємо, що поліція діяла за інструкцією. Наразі ми не пов’язуємо цей інцидент із професійною діяльністю нашої колеги в ЦПК. Просимо вибачення і сподіваємося на розуміння реакції нашої команди, яка останній рік перебуває під серйозним тиском”.

Раніше у п’ятницю начальник Департаменту патрульної поліції Євген Жуков оприлюднив у Facebook кілька відео, знятих під час затримання чоловіка Олени Щербан.

У патрульній поліції стверджують, що коли зупинили авто чоловіка, він був у нетверезому стані і відмовлявся пройти тест на алкоголь.

Як повідомив “Українській правді” речник Нацполіції Ярослав Тракало, згідно зі ст.130 КУпАП, відмова від проходження такої перевірки автоматично тягне за собою складання адмінпротоколу за водіння в нетверезому стані.

Також речник надав УП копію протоколу про адмінпорушення. Всього на чоловіка юриста ЦПК Олени Щербан склали три протоколи.

Нагадаємо, 25 січня голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив, що поліція затримала чоловіка адвокатки ЦПК “без пояснень та документів”. Водночас, за його словами, 25 січня адвокатка Олена Щербан представляла ЦПК в суді проти СБУ, а 26 січня антикорупційні активісти готували викривальну публікацію.

Пізніше у ЦПК також розповіли, що чоловіка керівника юридичного відділу ЦПК Олени Щербан поліція затримала із порушеннями і недоведеними звинуваченнями.

“Попри питання нашої колеги і намагання з’ясувати ситуацію на місці, її чоловіка затримали і відвезли у невідомому напрямку без жодних пояснень. Все це зафіксовано на відео, яке ми одразу ж оприлюднили через те, що ситуація була схожа на фактичне викрадення людини вночі з власного двору. Наша колега викликала поліцію, яка так і не приїхала”, — зазначили в ЦПК.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter