У Берліні трансгендерна жінка виявила 4800 євро різниці в оплаті для чоловіків та жінок на тій самій посаді

Дата: 22 Березня 2018
A+ A- Підписатися

У Берліні 24-річна трансгендерна жінка провела експеримент і виявила дискримінацію, коли відправляла резюме на посаду дизайнера від імені чоловіка і від імені жінки.

Про це повідомляє видання Bild.

На співбесіді роботодавець запропонував їй як чоловіку річну зарплату в 27600 євро. На цій самій посаді і за ту ж роботу їй як жінці обіцяли вже 22800 євро на рік. Крім того, у першому випадку їй пропонували бонуси, чого не було на другій співбесіді. “Мабуть, як жінка я менш цінна”, – каже вона.

У рамках експерименту організації із захисту прав жінок Terre des Femmes інші трансгендери сходили на аналогічні співбесіди у Франкфурті й Гамбурзі та отримали такий самий результат.

Так, на співбесіді у Франкфурті на посаду працівника фармацевтичної індустрії різниця в заробітній платі склала 12500 євро: жінці запропонували  31175 євро, чоловікові на аналогічній посаді – 43646 євро. У Гамбурзі (посада працівника будівельної індустрії) різниця склала 1200 євро: чоловікові пообіцяли зарплату в 37200 євро, жінці – 36000. Співбесіди були зняті на приховану камеру.

Як повідомлялося раніше, роботодавці в Ісландії з 1 січня мають отримати від уряду спеціальні сертифікати, які підтверджують, що вони платять жінкам та чоловікам однакові зарплати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter