У 2016 році 24 поліцейських отримали підозри у порушенні прав і свобод громадян (доповнено)

Дата: 08 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Цьогоріч 24 правоохоронцям повідомлено про підозру, пов’язаних з порушенням конституційних прав і свобод громадян.

Про це повідомив старший інспектор з особливих доручень відділу Уповноваженого голови з питань контролю за дотримання прав людини у поліцейській діяльності Богдан Пацкань.

“Цього року органи прокуратури відкрили більше 100 кримінальних проваджень. Зокрема, є кілька за здійснення катувань, нанесення громадянам тілесних ушкоджень, незаконне затримання, безпідставне притягнення до кримінальної відповідальності тощо. За результатами досудовому розслідування у 14 вказаних проваджень 24 правоохоронцям повідомлено про підозру, пов’язаних з порушенням конституційних прав і свобод громадян”, – цитує Богдана Пацканя кореспондент Центру інформації про права людини.

Він переконує, керівництво Національної поліції постійно здійснює профілактичні заходи, направлені на запобігання випадків катувань та інших жорстких, нелюдських або таких, що принижують людську гідність, видів поводження з боку працівників поліції.

“Особлива увага приділяється виявленню та недопущенню незаконних затримань громадян, нанесення їм тілесних ушкоджень, зберіганню службових предметів у службовому приміщенні, що може бути знаряддям тортур та катувань. При виявленні порушень проводяться службові перевірки. Якщо факти підтверджуються, винні притягуються до відповідальності”, – каже він.

Богдан Пацкань повідомив, що до навчання поліцейських, яких уперше прийнято на службу до поліції, включили предмет про забезпечення прав і свобод людини, свободу від катувань, а також вивчається практика Європейського суду з прав людини.

Тим часом, керівник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля повідомив, що із Нацполіції столиці звільнили 23 правоохоронців через перевищення службових повноважень.

За його словами, цього року завершили 271-е службове розслідування. З них 56 випадків дій поліцейських визнали правомірними, решта – неправомірними. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter