У Росії провели психіатричну експертизу кримчанину Яцкіну

Дата: 29 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Попри клопотання захисту ув’язненому в московському слідчому ізоляторі “Лефортово” кримчанину Івану Яцкіну провели психіатричну експертизу.

Іван Яцкін

Про це “Крим.Реалії” повідомив адвокат Микола Полозов.

“Незважаючи на те що я як адвокат раніше подав клопотання з протестом проти психіатричної експертизи, її йому провели. Провели в амбулаторній формі, тобто вивезли на один день. Психіатрична експертиза була у форматі тестів, зараз він знову перебуває в Лефортовському СІЗО”, – підкреслив він.

Адвокат уточнив, що на початку червня очікується судове засідання щодо продовження запобіжного заходу.

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомляють, що в московському слідчому ізоляторі “Лефортово” – спалах COVID-19.

Уродженця села Войкове Первомайського району Криму Івана Яцкіна затримали 16 жовтня 2019 року в Криму. Про це стало відомо в грудні.

Повідомляється, що заарештований в анексованому Криму за підозрою в державній зраді кримчанин Іван Яцкін написав листа з московського СІЗО “Лефортово” президентові України Володимиру Зеленському та уповноваженій Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій з проханням занести його до списку на обмін і надати фінансову допомогу його родині. В офісі Зеленського прийняли заяву Яцкіна.

Полозов повідомляв, що після арешту Яцкіна перевезли з Криму до Москви. За його словами, російські силовики чинили на кримчанина “сильний психологічний тиск”.

Повідомляється, що на засіданні Московського міського суду 14 квітня суддя Наталя Коновалова відхилила апеляційну скаргу захисту на продовження арешту кримчанину Яцкіну і залишила чинним рішення Лефортовського районного суду. Чоловік залишиться в СІЗО до літа.

Російське інформагентство ТАСС повідомляло, що деталі кримінальної справи стосовно кримчанина не уточнюються “в інтересах слідства”.

На запит “Крим.Реалії” в СБУ повідомили, що Іван Яцкін не співпрацював зі Службою безпеки України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter