У Німеччині сподіваються санкціями зупинити окупацію Криму

Дата: 10 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Європейський Союз ввів санкції не заради санкцій, а для зміни поведінки Росії стосовно окупованих територій України. 

Про це під час лайв-чату 10 червня повідомила послиня Німеччини в Україні Анка Фельдгузен на запитання кореспондента видання ZMINA та правозахисників Кримської правозахисної групи

ЄС відразу ввів санкції проти Росії після анексії нею півострова, і вони діють надалі. Через шість місяців їх продовжать ще раз у Брюсселі. Санкції ввели не заради самих санкцій, а задля зміни поведінки Росії стосовно окупованих територій України. Росія свою поведінку не змінила, і це є причиною, чому санкції функціонують далі”, – сказала послиня. 

На уточнювальне запитання про перспективу санкцій у майбутньому вона зітхнула і висловила надію, що питання окупованих територій буде розв’язане. 

“Надія є. Ми не забуваємо про це питання, і треба тримати це питання в довгостроковій перспективі. Я сподіваюсь і бачу об’єднання України й повернення до неї Криму та Донбасу”, – зауважила Анка Фельдгузен. 

Послиня також відповіла на запитання про незаконний візит у 2018 році до Криму німецької делегації разом з очільником фракції лівих міста Квакенбрюкеі Нижня Саксонія Андреасом Маурером. Той заявив, що депутати лівих партій Німеччини можуть на рівні місцевих регіональних парламентів порушити питання про визнання Криму російською територією та скасування санкцій проти Росії. 

Міністерство закордонних справ Німеччини постійно всередині країни всім каже, зокрема німецьким депутатам, що відвідувати Крим можна, дотримуючись введених Україною правил. Якщо ігнорувати ці правила, то Україна запровадить проти них санкції, і відтак вони не зможуть в’їхати до України. Ми з усіма про це дуже відкрито говоримо”, – сказала послиня.   

Напередодні постійний представник України при Європейському Союзі Микола Точицький повідомив, що ЄС на ще один рік продовжить заборону європейським компаніям вкладати інвестиції в окупований Росією Крим та імпортувати товари з Кримського півострова.

Читайте також: Хто допомагає Путіну і Ко уникати санкцій. Список від громадських експертів

Раніше ZMINA повідомляла, що Росія адаптувалася до міжнародних санкцій, обходить їх, а її економіка зростає. Водночас українські експерти неодноразово наголошували, що Україна непрозоро та непрофесійно формує санкції проти Росії. Почасти в українські санкційні списки помилково потрапляють фізичні та юридичні особи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter