У Мінреінтеграції розповіли, коли запрацює комісія, яка призначає фінансову допомогу політв’язням

Дата: 27 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (Мінреінтеграції) після упорядкування нормативної бази уряду поновить роботу комісії, яка призначає матеріальну допомогу незаконно утримуваним Росією громадянам України.  

Це випливає з відповіді заступника міністра Ігоря Яременка на інформаційний запит видання ZMINA

Відомство нагадує про процес оптимізації міністерств, який почався в березні 2020 року, та  перерозподіл видатків внаслідок цього з Державного бюджету України.  

“Після внесення необхідних змін до постанов Кабінету Міністрів та затвердження наказом Мінреінтеграції оновленого складу комісії буде відновлено розгляд комісією звернень про визнання особи такою, що була позбавлена свободи внаслідок збройної агресії проти України, та про надання грошової допомоги для забезпечення надання професійної правової допомоги для захисту та забезпечення прав та інтересів осіб, позбавлених свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією та/або органами РФ на тимчасово окупованих територіях та в РФ через громадську, політичну та професійну діяльність таких осіб”, – йдеться у відповіді Ігоря Яременка. 

Водночас Мінреінтеграції відмовилося повідомити про дату відновлення робочої комісії. 

 

 

Як відомо, 21 травня під Офісом президента родичі бранців Кремля провели акцію “Пане президенте, поговоріть з нами”. Її учасники нарікали, зокрема, на зупинення роботи групи, яка призначає матеріальну допомогу політв’язням в розмірі 100 тисяч гривень на рік. 

У коментарі ZMINA голова Об’єднання родичів політв’язнів Кремля Ігор Котелянець повідомив, що таку ж відповідь громадська організація отримувала ще в березні, але комісія так і не відновила роботи. Правозахисник наполягає, це занадто довго для самих бранців Кремля та їхніх рідних. 

Нагадаємо, за даними українських правозахисних організацій, щонайменше 92 громадянина України є політичними в’язнями в РФ та окупованому нею Криму. Із них 80 – це кримські татари.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter