У Києві з 23 травня запустять наземний транспорт, але це не точно

Дата: 22 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Із 23 травня наземний транспорт Києва, включно з маршрутками, відновить роботу у звичайному режимі, але в місті діятимуть обмеження щодо кількості посадкових місць.

Про це заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський повідомив сьогодні в ефірі каналу “Україна 24”.

“Як прогнозувалося, з 25 травня ми відкриваємо метрополітен, місто готове до цього. Із 23 травня з 12-ї години починає працювати у звичному режимі наземний громадський транспорт без режиму перепусток. І маршрутки. Але за одного нюансу: ми завтра вранці проведемо засідання комісії ТЕБ та НС, для того щоб переконатися, що всі показники в нормі й транспорт готовий. І обмеження в транспорті будуть: запускати в маршрутки й тролейбуси не більше людей, ніж посадкових місць”, – сказав чиновник.

За словами Мондриївського, люди на всіх сидячих місцях у транспорті – це буде верхня планка заповненості. Але міська влада спробує пускати транспорт із меншим завантаженням.

Водночас посадовець додав, що якщо буде загроза зростання кількості хворих на коронавірус, то карантин, “безумовно, відновлять”. 

Але наразі, за словами Мондриївського, Київ в умови послаблення карантину потрапляє, і тому з огляду на потребу киян і бізнесу “повільно і плавно” переходитиме до наступного етапу зняття обмежень.

Раніше 22 травня міський голова Києва Віталій Кличко закликав Кабмін дозволити ввести в місті послаблення карантину попри те, що Міністерство охорони здоров’я вважає, що столиця не відповідає критеріям для послаблення. За словами мера міста, у Києві спостерігається транспортний колапс.

Згідно із заявою МОЗ, 11 областей України та місто Київ не готові перейти до другого етапу зняття карантинних обмежень, запроваджених у зв’язку з коронавірусом. 

Готовність переходу до другого етапу оцінюється за трьома критеріями: кількість хворих на 100 тисяч мешканців міста має бути не більш ніж 12, заповнюваність ліжок для пацієнтів з COVID-19 у лікарнях – не більш ніж 50%, а середня кількість ПЛР-тестувань на 100 тис. населення протягом останніх семи днів повинна становити понад 12.

Із трьох критеріїв столиця не відповідає тільки одному: в Києві зараз, за даними за останній тиждень, – 15 хворих на 100 тисяч людей.

Також, за даними МОЗ, завантаженість ліжок у столиці – 36,12%; а кількість тестувань – 44,77 на 100 тис. населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter