У Криму за порушення самоізоляції покарали майже 4 тисячі чоловік

Дата: 19 Травня 2020
A+ A- Підписатися

За період дії режиму самоізоляції на Криму російські силовики направили в “суди” понад 5 211 адміністративних протоколів проти жителів півострова. За 3 947 із них “судді” винесли постанови про призначення покарання. 1 078 адміністративних проваджень ще очікують винесення рішення.

Про це повідомляють експерти Кримської правозахисної групи (КПГ), які промоніторили сайти “судів” тимчасово окупованого Криму. 

Правозахисники нагадують, що 18 травня в Криму перестав діяти режим обов’язкової для всіх “самоізоляції”, який забороняв мешканцям півострова вихід з дому без “особливої ​​необхідності”. Такі обмеження діяли в Криму з початку квітня. 

Повідомляється, що у 67 випадках “суди” першої інстанції виносили постанови про закриття справи. У “судах” другої інстанції розглянули всього 38 апеляцій на рішення про штрафи, і лише в одному випадку ухвала була скасована.

Тільки за минулий тиждень в Криму винесено 601 постанову про призначення покарання за ст. 20.6 і 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації або загрози її виникнення).

У правозахисній організації зауважують, що частина кримських “судів” не публікує інформацію про розгляд подібних проваджень, а отже реальна кількість адміністративних стягнень за порушення норм про “самоізоляцію” може бути більшою.

Експерти Кримської правозахисної групи відзначають, що практика складання протоколів і винесення судових рішень за ст. 20.6.1 КпАП РФ свідчить про довільне тлумачення норм цієї статті. Вони також відзначають, що в указі про режим “підвищеної готовності” відсутня пряма заборона на відвідування громадських місць. У той же час норма про “самоізоляцію” часто тлумачиться співробітниками поліції як абсолютна заборона виходу на вулицю.

Усього в Криму статистика російського Росспоживнагляду зареєструвала станом на 19 травня 437 випадків COVID-19. 179 людей одужали. 11 померли.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter