У Криму “суд” почав розглядати кримінальну справу проти Ленура Іслямова

Дата: 12 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Так званий “Верховний суду Криму” почав розгляд кримінальної справи проти власника кримськотатарського телеканалу ATR та організатора енергетичної блокади Криму Ленура Іслямова. Росія звинувачує його “в організації незаконного збройного формування”, вчиненні диверсійних дій та в шести епізодах за ст. 280.1 КК РФ (“Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”).

Про це повідомляє видання “Кримський процес”. 

Ленур Іслямов

Через режим “підвищеної готовності”, що діє на території тимчасово окупованого Криму до 31 травня, “судові пристави” не допустили присутності на першому судовому засіданні в цій справі слухачів. Також не вдалося отримати коментарів з боку захисту в цьому процесі. 

Повідомляється, що раніше “кримські суди” ухвалили три обвинувальних рішення щодо кримських татар, яких визнали винними в тому, що вони були членами “незаконного збройного формування “Добровольчий батальйон імені Номана Челебіджихана“. Ще щонайменше два колишніх мешканці Криму були засуджені заочно до ув’язнення через підозру в тому, що вони також є членами цього батальйону. 

Нагадаємо, російська ФСБ порушила кримінальну справу стосовно Ленура Іслямова 22 жовтня 2015 року та оголосила його у федеральний розшук. Водночас російські силовики не уточнювали, за якими статтями її порушено. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter