Третя область в Україні заборонила російськомовний культурний продукт

Дата: 07 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Депутати Тернопільської обласної ради у вівторок ухвалили мораторій на використання російськомовного культурного продукту.

Про це повідомляє прес-служба облради.

“Обласна рада вирішила встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Тернопільської області до моменту повного припинення окупації території України”, – йдеться в повідомленні.

18 вересня Львівська облрада також запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області. 25 жовтня Житомирська облрада підтримала такий мораторій на території області.

Експерти наголошують, що такі рішення депутатів порушують Конституцію. Так, стаття 10 Конституції України говорить, що єдиною державною мовою в Україні є українська, а держава забезпечує всебічний її розвиток і функціонування в усіх сферах суспільного життя на всій території України. При цьому в Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter