Трамп дозволив стріляти по мігрантах на кордоні з Мексикою: що там відбувається?

Дата: 23 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Президент США Дональд Трамп дозволив військовим застосовувати зброю на кордоні з Мексикою, куди прямує караван мігрантів з Гондурасу.

Про це повідомляє NBC News.

Про караван мігрантів з Гондурасу, який рухається в бік США, медіа повідомляли ще в жовтні. Очільник Білого дому, який несхвально ставиться до мігрантів, неодноразово називав рух колони “вторгненням”, а учасників походу – “злочинцями та невідомими вихідцями з Близького Сходу”.

Наразі Трамп дозволив військовим на кордоні з Мексикою стріляти на ураження.

“Я сподіваюся, що їм не доведеться [стріляти на ураження], але в мене немає вибору, тому що ми маємо справу з жорстокими людьми”, – сказав він.

Люди переходять річку на кордоні Гватемали та Мексики

Також він припустив, що США можуть на невизначений термін закрити кордон з Мексикою, якщо вирішать, що мексиканська влада втратила контроль над караваном:

“Ми закриємо в’їзд до країни вздовж усього кордону, якщо побачимо, що ситуація вийшла з-під контролю”.

Це не перший скандал, пов’язаний з мігрантами, який стався у США цього року. Влітку в країні запрацювали нові міграційні правила. Зокрема, працівникам міграційної служби дозволялося розділяти сім’ї. Правозахисники тоді повідомляли, що дітей мігрантів тримають окремо від батьків – у клітках. У відповідь на такі дії Трампа американці почали протести; також було відомо про декілька випадків, коли чиновників з адміністрації президента відмовлялись обслуговувати в ресторанах, які тримають вихідці з Мексики. 

Пізніше під тиском суспільства Трамп підписав указ, що забороняє продовжувати цю практику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter