Трамп пригрозив закрити соцмережі після того, як Twitter засумнівався в правдивості його повідомлень

Дата: 28 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Президент США Дональд Трамп готується видати спеціальний указ, що, можливо, обмежить або взагалі зупинить роботу соціальних мереж. 

Про це з посиланням на представника Білого дому повідомляє DW.

Указ, який може з’явитися 28 травня, очільник Білого дому вирішив видати після того, як Twitter позначив один з його твітів як маніпуляцію. У повідомленні йшлося про те, що голосування на майбутніх президентських виборах за допомогою пошти нібито сприяє підтасуванню результатів. 

“Республіканці відчувають, що платформи соціальних медіа повністю приглушують консервативні голоси. Ми суворо регулюватимемо їхню діяльність або зачинимо їх, не дозволяючи цьому статися. Ми бачили, що вони намагалися зробити й не змогли у 2016 році. Ми не можемо допустити, щоб складніша версія цього сталася знову”, – написав Трамп.

Ще в березні Twitter уперше позначив повідомлення на сторінці чинного президента США як маніпуляцію. Тоді Трамп перепостив на власну сторінку уривок відео зі словами кандидата в президенти США від Демократичної партії Джона Байдена, де той нібито каже: “Вибачте. Ми можемо лише переобрати Дональда Трампа”. Однак, як виявилося згодом, відео було скорочене.

Джерело в Білому домі повідомило, що досі не зрозуміло, на яких правових підставах можливе регулювання соцмереж, яке задумав Трамп. Водночас очільник соцмережі Facebook Марк Цукерберг назвав невідповідною реакцію Трампа в конфлікті з Twitter. На його думку, якщо уряд “цензуруватиме якусь платформу, оскільки він стурбований цензурою”, то це буде неправильно. 

Нагадаємо, що на початку поточного року компанія Facebook повідомила, що активніше боротиметься з дипфейками і Методика синтезу зображення, заснована на штучному інтелекті. Вона використовується для з'єднання і накладення наявних зображень і відео на вихідні зображення або відеоролики. та іншими видами маніпулятивного контенту, зокрема попереджатиме своїх користувачів, якщо ті поширюватимуть фейки на власних сторінках.

Відомо також, що з поточного року Facebook запускає в Україні спеціальну програму протидії дезінформації. У компанії, зокрема, планують позначати маніпуляції в стрічці новин українських користувачів соціальної мережі, попереджатимуть людей про фейки та пропонуватимуть перейти на сторінки, де спростовуються певні міфи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter