Типографія, яка відмовлялась друкувати банери на підтримку Сенцова, надрукувала їх безкоштовно

Дата: 27 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Київська типографія sborka.ua, яка спочатку відмовилася друкувати банери на підтримку політв’язнів, безкоштовно надрукувала дві розтяжки із закликами звільнити Сенцова, Балуха та інших.

Про це на Facebook-сторінці “Свободу кримським заручникам – Сенцову та Кольченку” повідомили активісти.

23 серпня стало відомо, що типографія sborka.ua відмовилася виконувати замовлення правозахисників. Працівники побачили у плакатах, які надіслали їм для роздруку, політичний підтекст.

“Спершу (типографія – ред.) прийняла замовлення (це було ще вчора), довго узгоджувала всі технічні параметри, а сьогодні, от буквально годину тому, заявила, що не друкуватиме банер – бо “це політика”. Співробітниця типографії повідомила телефоном, що це рішення керівництва і це рішення керівництва коментувати наміру не має”, – написали тоді активісти.

Пізніше керівництво центру пояснило відмову технологічним непорозумінням та людським фактором.

“Компанія запропонувала надрукувати банер безкоштовно і в стислі терміни”, – написали правозахисники.

Надруковані банери вивісили над Алеєю Героїв Небесної Сотні.

“Банер-нагадування про українських політв’язнів у Росії вивісили 23 серпня, зняли і пошкодили невідомі 24 серпня й увечері 24 вивісили знову”, – написали вони.

Це не перший випадок, коли  в Києві типографії відмовляються друкувати листівки та плакати на підтримку політв’язнів. У травні цього року компанія 24Print відмовилася друкувати плакати правозахисників, які вони готували до акції “Досить сидіти” на підтримку політв’язня Олега Сенцова, який оголосив голодування.

Пізніше виявилось, що компанія не вперше опиняється в подібній ситуації. У 2012 році активістка Олександра Матвійчук намагалася роздрукувати в цій же типографії листівки на протестну акцію, які так само відмовилися друкувати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter