Супрун запевняє, що Червоний хрест та “Лікарі без кордонів” не хочуть відвідувати бранців Кремля

Дата: 04 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Міжнародні гуманітарні організації відмовлялися відвідувати українських політв’язнів у Росії. 

Про це на Львівському безпековому форумі розповіла колишня виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передає “Цензор.нет”.

Про подібні відмови Супрун дізналась ще тоді, коли очолювала МОЗ.

“Ми писали дуже багато разів у міжнародні організації: в “Червоний Хрест, “Лікарі без кордонів”, Amnesty International. Ми просили, щоб вони відвідували наших полонених у російських в’язницях. Вони відмовлялися. І мені в приватному порядку сказали, що вони не хочуть образити росіян, бо тоді не зможуть працювати на їхній території. Це дуже негативне явище. Я б хотіла, щоб наші іноземні гості розуміли, що “Червоний Хрест” і “Лікарі без кордонів” відмовилися відвідувати наших полонених. Коли у своїх державах будете вирішувати, чи давати їм гроші, подумайте про це”, – сказала вона.

Раніше про відмову міжнародних гуманітарних організацій відвідувати бранців Кремля розповідала, зокрема, перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко. Вона стверджувала, що організація проявляє недостатню активність та закликала українські громадські організації об’єднатись, аби спрямувати відповідні сигнали до “Червоного хреста”. 

“Ми шануємо їхню нейтральність і неупередженість, аполітичність, але мовчазною політикою не можна виправдовувати зло”, – говорила вона. 

Обурювалась ігноруванням проблем українських політв’язнів на окупованих територіях та у Росії з боку “Червоного хреста” й Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

Вони передають їм посилки, передають листи, але до жодного нашого бранця вони не ходили“, – стверджувала вона. 

Водночас у 2016 році тодішній президент Петро Порошенко заявляв, що представників організації відмовляються пускати до українських бранців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter