Засідання у справі Ірини Ноздровської перенесли через відсутність одного із суддів

Дата: 23 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Засідання у справі вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської, яке мало відбутися сьогодні в Шевченківському районному судді Києва, скасували через відсутність одного із суддів. Розгляд у справі перенесли на 12 грудня.

Про це Центру інформації про права людини повідомив адвокат родини Ноздровської Олександр Панченко.

“Сьогодні мало вирішуватися, хто буде присяжними у справі. Обирати їх мала колегія суддів, але через хворобу одного з них колегія не змогла зібратися”, – пояснив Панченко.

Адвокат нагадав, що обвинувачений у вбивстві Юрій Россошанський на минулому підготовчому засіданні, 14 листопада, виступив за розгляд кримінального провадження судом присяжних.

“Це беззаперечне право підозрюваного”, – додав Панченко.

За його словами, йому як адвокату не принципово, яким складом суду буде розглянуто справу, оскільки “в матеріалах достатньо доказів для аргументації стороною обвинувачення своєї позиції”.

Нагадаємо, тіло юристки Ірини Ноздровської 1 січня знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран.

Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення. Його захист подав апеляцію, і рідні Ноздровської побоювалися, що він може вийти на волю за амністією.

24 жовтня 2018 року Обухівський районний суд присудив Дмитру Россошанському сім років позбавлення волі без права на амністію та 600 тисяч гривень компенсації батькам.

За підозрою у вбивстві Ірини Ноздровської 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського.

У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці.

Але під час судового засідання Россошанський свою провину в скоєнні злочину не визнав. За словами дружини підозрюваного, чоловік залишив родині дві записки, в яких говорить про те, що не вбивав Ноздровську, але візьме провину на себе, щоб ніхто не чіпав родину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter