Суддя разом з колегією взяв відвід у справі вбивства журналіста Сергієнка

Дата: 29 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Усі учасники судового процесу в справі вбивства журналіста Василя Сергієнка заявили про відвід колегії суддів.

Про це повідомляє черкаське видання “18000”.

За підсумками судді під головуванням Пироженка задовольнили заяву про відвід, озвучену представниками прокуратури. На думку прокурорів, судді не можуть здійснювати правосуддя у справі, оскільки свого часу повернули обвинувальний акт щодо ймовірних убивць Сергієнка, що згодом було оскаржено в Апеляційному суді.

Як повідомив активіст Олег Собченко, тепер справу буде відправлено на перерозподіл суддів. Імовірно, надалі справу розглядатимуть в іншій області.

“Сторона потерпілих сподівається, що справу буде передано до Києва, оскільки там постійно розглядають більш масштабні справи. І є шанс, що справа потрапить до порядних суддів, які зможуть протистояти бандитам”, – каже Собченко.

Раніше Україна надіслала прохання США екстрадувати на її територію бійця ММА (змішані єдиноборства) Андрія Іносова, який є одним з підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка в Черкаській області.

Нагадаємо, що 4 квітня 2014 року журналіста й громадського активіста Василя Сергієнка викрали в місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Наступного дня його тіло знайшли закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках у лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

В організації викрадення, катуванні та вбивстві Сергієнка звинувачують Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Максима Русіна та Романа Недибалюка, яких затримували впродовж 2015–2017 років.

Замовника злочину слідство досі не назвало. Водночас соратники Сергієнка таким називають народного депутата й місцевого латифундиста Геннадія Бобова, проти якого Сергієнко збирав докази щодо його начебто незаконних оборудок із землями запасу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter