Суддя Львов, якого ветувала ГРД, отримав ще одну високу посаду у новому Верховному Суді

Дата: 05 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Головою Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду шляхом таємного голосування на зборах суддів обрано Богдана Львова.

Про це йдеться на сторінці Верховного Суду в Facebook.

Водночас, член Громадської ради доброчесності Михайло Жернаков нагадав, що до Львова була низка питань від громадськості і він отримав негативний висновок ГРД.

“Львов – чинний керівник Вищого госп. суду, фігурант кількох кримінальних справ. Не може пояснити походження колекції годинників по кілька десятків тисяч доларів за штуку. Тим не менше ВЖЕ вибраний заступником голови ВС”, — написав Жернаков на своїй сторінці у Facebook.

Голова Касаційного господарського суду обирається строком на 4 роки з правом займати вказану адміністративну посаду не більше двох термінів поспіль. До виконання обов’язків на цій посаді Богдан Львов приступить вже 6 грудня.

Нагадаємо, 30 листопада головою нового Верховного Суду була обрана Валентина Данішевська, а її заступником став Богдан Львов.

1 грудня членкиня Громадської ради доброчесності Євгенія Моторевська в ефірі Громадського радіо заявила, що заступник голови нового ВСУ та колишній голова Вищого господарського суду Богдан Львов має негативний бекграунд та, ймовірно, брав участь у корупційних справах.

За її словами, на попередній посаді Богдан Львов розподіляв справи вручну, хоча згідно закону вони мають розподілятися автоматично, щоб не було втручання керівництва суду.

За цим фактом було відкрите кримінальне провадження, яке згодом закрили.

Також ГРД звертала увагу на статки Богдана Львова, який все своє життя пропрацював суддею, але  володіє двома елітними автомобілями, хорошою квартирою. Пан Львов задекларував два годинники. На жаль, він не вказав у декларації, коли вони були придбані і конкретну модель. Але це, наприклад, годинник Breguet, вартість якого стартує від 18 000 доларів і може досягати 50 000 доларів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter