Суд у Москві скасував рішення про депортацію журналіста Алі Феруза

Дата: 25 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Справа про видворення російського журналіста Алі Феруза (справжнє ім’я – Худоберди Нурматов) відправлена на повторний розгляд до Московського міського суду.

Відповідне рішення прийняв Верховний Суд Росії, повідомляє “Новая газета”. Текст постанови, ухваленої 22 січня, опублікований на сайті суду.

Алі Феруз

Суддя Володимир Меркулов відмінив попереднє рішення Московського міського суду про видворення журналіста. На його думку, під час розгляду справи доводи Феруза “не отримали належної правової оцінки”. Зокрема, довод журналіста про те, що в нього є достатньо коштів, аби самостійно виїхати за межі Росії.

У Верховному Суді також рекомендували при подальшому розгляді справи врахувати лист посольства Німеччини від 4 серпня 2017 року. В ньому підтверджується видача Ферузу дозволу на перебування в країні, а також наявність у журналіста закордонного паспорту для іноземців.

Нагадаємо, кореспондента “Новой газеты” Алі Феруза затримали в Москві 1 серпня 2017 року. Його звинуватили в порушенні правил в’їзду до Росії (ч. 3.1 ст. 18.8 Кодексу про адміністративні порушення РФ). Московський Басманний суд постановив, що журналіста необхідно примусово депортувати з Росії до Узбекистану.

Алі Феруз народився в Росії і там провів дитинство. Він переїхав до Узбекистану і отримав громадянство країни у віці 17 років. 2009 року Феруз втік з країни після того, як його затримали і катували співробітники служби національної безпеки Узбекистану, які намагалися змусити його бути їхнім секретним інформатором.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter