“Суд просто вдав, що дотримується правосуддя”: у Криму продовжили арешт журналісту Мемедемінову

Дата: 23 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 23 серпня відхилив апеляційну скаргу захисту на продовження арешту кримськотатарському громадському журналісту, блогеру Наріману Мемедемінову, обвинуваченому в пропаганді тероризму.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвоката Едема Семедляєва.

Мемедемінов залишиться в СІЗО до 15 жовтня. “У задоволенні апеляційної скарги суд відмовив, вважаючи, що постанова суду першої інстанції є законною. Важливо зазначити що, розглянувши цю апеляцію, суд просто вдає, що дотримується правосуддя. Оскільки 13 серпня Наріману вчергове продовжили арешт”, – розповів адвокат.

Судове засідання відбувалося в закритому режимі. Однак на оприлюднення рішення суду пустили дружину Нарімана Лемару і декількох активістів. Сам обвинувачений брав участь у засіданні через відеозв’язок із СІЗО.

“Я суду сьогодні говорив уже: якщо раніше мене знали тільки в моєму районі, то тепер “завдяки” спецслужбам про мене знають у всьому Криму і за його межами. Що таких, як я, переслідують лише за національною і релігійною ознакою. Такий ось казус”, – зазначив він.

22 березня в Бахчисарайському районі в будинку Нарімана Мемедемінова російські силовики і правоохоронці провели обшук. Після цього активіста відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Прокуратура АРК 23 березня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) назвала арешт Мемедемінова в Криму “порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і поширення інформації, в тому числі за допомогою мережі інтернет”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter