Суд не розглянув запобіжний захід для фігуранта справи викрадення та вбивства активіста Євромайдану Вербицького

Дата: 30 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

В Апеляційному суді Києва не відбулось призначене на сьогодні засідання щодо продовження  запобіжного заходу для Олександра Волкова. Його підозрюють у викраденні активістів Євромайдану Ігоря Луценко та Юрія Вербицького.

Засідання не відбулось через те, що суддя Тетяна Росік, яка мала розглянути запобіжний захід, пішла у відпустку, передає кореспондент Центру інформації про права людини.

Обвинувачення заявляє, що підозрюваний вже відбув 60 діб арешту і може втекти з України, так само як й інші 9 підозрюваних у цій справі.

Захист підозрюваного домагається запобіжний захід, який не буде пов’язаний з триманням під вартою.

Олександр Волков, підозрюваний в організації викрадення Ігоря Луценка та вбивства Юрія Вербицького

Як відомо, Олександр Волков є водієм машини, на якій вивозили за місто викрадених активістів Луценка та Вербицького.

Потерпілий та чинний народний депутат Ігор Луценко твердить, що “російські кримінальні авторитети намагались ще при першому обранні запобіжного заходу домовитись із судом, щоб той не поміщав Волкова під варту“. 

Потерпілий Ігор Луценко

“Завдання полягає в тому, щоб Волков не давав свідчень про замовників та організаторів убивства”, — сказав в Апеляційному суді Києва Ігор Луценко. 

За його словами, Волков – єдина ланка, котра з’єднує замовників та виконавців цього злочину, усі інші його “колеги” по справі повтікали у Росію.

Він вважає, що викрадення активістів не можливе було без сприяння керівництва міністерства внутрішніх справ. 

“Було організовано витік надсекретної інформації про моє переміщення як активіста Майдану. Це було лише за санкцією прослуховування. Тут не могло обійтись без вказівок Захарченка”, — вважає Ігор Луценко. 

За його словами, викрадення було з метою залякування, бо він був одним із організаторів Громадського сектору Євромайдану і приймав активну участь у ненасильницькій боротьбі проти режиму Віктора Януковича. 

Окрім цього, під стінами суду активісти провели акцію протесту. Таким чином вони намагались привернути увагу до безкарності підозрюваних. 

 

Нагадаємо, у січні 2014 року у період Євромайдану невідомі викрали Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з території Олександрівської лікарні і вивезли за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Юрій Вербицький від отриманих травм помер.

Під час кримінального провадження у цій справі правоохоронці заарештували Олександра Волкова. Слідство вважає його організатором цього викрадення та людиною, яка пов’язана з імовірним замовником викрадення — Олексієм Чеботарьовим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter