Суд не дозволив закрити провадження про побиття журналіста Костянтина Рєуцького

Дата: 30 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

Червонозаводський райсуд Харкова скасував постанову слідчого прокуратури Харківської області Володимира Малінки, якою той припинив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 365 КК України (“перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу”). 

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини з посиланням на копію ухвали суду.

“З матеріалів кримінального провадження вбачається, зокрема, незважаючи на суттєві протиріччя у показаннях потерпілого Костянтина Рєуцького та свідка Антоніна Антонюк, слідчий не провів одночасних допитів Рєуцького та Антонюк зі свідками з приводу наявних тілесних ушкоджень”, – зауважує суддя Ірина Чудновська у своїй ухвалі.

Вона також вказує, що слідчий Володимир Малінка не встановив осіб членів громадської організації “Дорожній контроль”, які 29 січня 2015 року перебували на місці події та фіксували на камеру обставини затримання та огляду транспортного засобу.

“Оскільки в ході досудового розслідування допущена істотна неповнота, усунення якої потребує виконання слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на збирання та перевірку докзів, зміст оскаржуванної постанови не відповідає вимогам ст. 110 КПК України, постанова слідчого про закриття кримінального провадження підлягає скасуванню”, – ухвалила суддя.

У своїй постанові про закриття провадження, слідчий пише, що обом журналістам надсилались повістки, однак вони не з’являлись у призначений час.

Однак суддя зауважує, що повістки повертались на адресу прокуратури з позначкою “за закінченням строку зберігання” і слідчий мав поштову адресу адвоката та номери мобільних телефонів журналістів.

Як повідомлялось раніше, 29 січня минулого року біля посту ДАІ в Пісочині на Харківщині співробітники МВС напали на голову правління громадської організації “Правозахисний центр «Поступ» та журналіста Громадського ТБ Костянтин Рєуцький після того, як він почав знімати огляд особистих речей у машині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter