“Суд” у Криму знову оштрафував кримськотатарського активіста Ільвера Аметова

Дата: 12 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Так званий “Мировий суд Судака” у зв’язку з підприємницькою діяльністю на 150 тисяч рублів оштрафував голову Судакського регіонального меджлісу Ільвера Аметова, помешкання якого російські силовики обшукали 27 вересня 2019 року. Це четвертий штраф, який окупаційна влада накладає на кримськотатарського активіста. 

Ільвер Аметов

Про це “Крим.Реалії” розповів сам активіст.

Згідно з постановою, штраф визначений судом “за виробництво і збут товарів, що не відповідають вимогам безпеки”.

За інформацією Ільвера Аметова, наприкінці тогорічного сезону офіціанти та співробітники кафе “Базыргян”, власником якого він є, вирішили відзначити закриття сезону і принесли із собою 12 пляшок коньяку, горілки, шампанського, але не повідомили його про це. Під час обшуку російські силовики їх вилучили й звинуватили Аметова в зберіганні спиртних напоїв.

“Мене звинуватили в тому, що я зберігав спиртне. Я скільки не доводив, довести не зміг “шановним людям”, що це не моє”, – каже Аметов.

Він зазначив, що протягом року було чотири судових рішення в справі стосовно порушень з його боку підприємницької діяльності. Аметов назвав це “замовною справою за його політичну позицію і громадську діяльність”.

“У результаті вийшло 275 тисяч рублів через 12 пляшок, які були не мої, які принесли офіціанти й працівники. До кінця сезону на закриття вони хотіли відзначити. Я стосунку до цього не маю. Це моя думка”, – додав він.

Він повідомив, що зобов’язаний протягом трьох робочих днів сплатити штраф, інакше той подвоїться. 

“Тепер продаватиму машину, а що мені залишається робити”, – прокоментував Ільвер Аметов.

Нагадаємо, 27 вересня російські силовики в Судаку провели обшук у Ільвера Аметова. Тоді голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що кілька десятків озброєних російських силовиків заблокували будинок Аметова.

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження через “незаконні обшуки” в домоволодінні чоловіка.

Після обшуків у Судаку в Аметова вилучили “на експертизу” посвідчення члена Меджлісу кримськотатарського народу, музейні експонати, деякі документи.

Як повідомив кореспонденту “Крим.Реалії” адвокат Назім Шейхмамбетов, російські силовики провели обшуки “в межах дослідчої перевірки” за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ст. 280, 282 і 238 Кримінального кодексу Росії.

Російські силовики вже не вперше проводять обшуки в будинку Ільвера Аметова. Перший обшук був у грудні 2015 року, коли він перебував у лікарні. На підставі чого – невідомо. У травні 2017 року до нього знову навідувалися силовики та затримали його сина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter