Суд не став штрафувати чоловіка, який з друзями святкував Великдень без маски на власному городі

Дата: 12 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області не покарав чоловіка, який вийшов на город без маски.

Про це повідомляє “Судовий репортер”.

Поліція побачила жителя села Вознесенка без маски 19 квітня, коли він разом із друзями святкував Великдень. Як розповів чоловік у суді, того вечора компанія почула галас за будинком з боку городу та вийшла, щоб дізнатися, що відбувається. Там вони побачили сутичку за участю поліцейських і водія мопеда, яку почали знімати на відео. Водночас поліцейські, що помітили чоловіка, звинуватили його в порушенні правил карантину, адже, на їхню думку, він перебував у громадському місці. 

У своєму рішенні судді послалися на роз’яснення на урядовому порталі, де є визначення, що громадське місце – частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, зокрема за плату (під’їзди, підземні переходи, стадіони, парки, сквери, дитячі майданчики, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше).

Нагадаємо, що за час карантину поліція намагалася притягнути за порушення карантину сотні осіб, однак суди в 90% випадків стають на бік українців, коли розглядають подібні справи. Так, наприклад, суд не оштрафував чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом. Не став суд карати й львів’янку, яка під час карантину вийшла на роботу, щоб пошити маски. Виявилось, що жінка шила їх не для продажу, а для власної родини. 

Відмовилися накладати штраф і на чоловіка, який у перший день посилення карантину переплив річку в столичному Гідропарку, адже поліцейські неправильно склали протокол. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter