Стешенко може бути ще в Криму “в підвалах ФСБ” або в СІЗО в Лефортово – адвокат

Дата: 27 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Затриманий на адмінкордоні з Кримом харків’янин Олександр Стешенко, місце перебування якого досі невідоме, може бути ще в Криму або в СІЗО у Лефортово.

Про це в ефірі Громадського радіо розповів адвокат родини Стешенків Айдер Азаматов.

 “Можливо, він ще в Криму і перебуває десь у підвалах ФСБ. Друге припущення – він може перебувати в СІЗО в Лефортово у Москві”, – зазначив Айдер Азаматов.

Він також додав, що, імовірно, Стешенко погодився на умови штрафу, про який йому заявили при затриманні, і не передбачав пізнішого адміністративного арешту та вивезення з СІЗО.

“Швидше за все, коли його доставляли до суду, йому пообіцяли штраф і запропонували просто все швидко і тихо провести, бо за цією статтею штраф становить від 500 до 1000 рублів”, – пояснив Азаматов.

26 квітня Айдер Азаматов отримав рішення Залізничного районного суду міста Сімферополь, на основі якого Стешенко відбув 12 діб адміністративного арешту. Згідно з документом, 12 квітня опівдні Олександр Стешенко, перебуваючи на автостанції “Курортна” в Сімферополі, чинив опір співробітникам поліції, сержанту Бабину та прапорщику Асанову: не давав засвідчити особу і відмовився пройти в службовий автомобіль.

Відповідно до отриманих адвокатами документів, вирок про арешт виніс суддя Залізничного районного суду Сімферополя Колоцей. Протокол про адміністративне правопорушення склав майор поліції Блохін. Як свідки вказані невідомі Клешньов та Плотніков. Крім цього, в поясненні Стешенко вказав, що визнає провину, і підписав відмову від адвоката.

У документі видно, що дата складання була вручну виправлена на 12 квітня. Згідно з наданими документами, з 12 квітня Стешенко відбував адміністративний арешт в спецприймальнику на вулиці Павленка, 1.

Як повідомляє Крим.Реалії, Азаматов має намір заявити в російську поліцію про викрадення Олександра Стешенка.

26 квітня Айдер Азаматов повідомив, що затриманий ФСБ Росії після перетину адмінкордону з окупованим Кримом харків’янин Олександр Стешенко не вийшов на зв’язок після того, як увечері 24 квітня його відвезли зі спецприймальника для осіб, які відбувають адмінпокарання, у невідомому напрямку.

Перед цим кримський адвокат Едем Семедляєв повідомив, що зниклий після перетину адміністративного кордону з Кримом Стешенко знайшовся в кримському спецприймальнику для адміністративно затриманих.

12 квітня активісти з громадської ініціативи “Крим SOS” із посиланням на матір харків’янина Олександра Стешенка повідомили, що російські силовики затримали його на пункті пропуску “Чонгар” на в’їзді до окупованого Росією Криму.

За інформацією активістів, 14 квітня адвокат Стешенка в пошуках свого підзахисного відвідав прикордонне управління ФСБ Росії в Сімферополі. Співробітники управління підтвердили, що Стешенко перебуває у них, але не допустили адвоката. 16 квітня адвокат знову прийшов в управління, йому повторно відмовили в доступі до Стешенка.

Пізніше ФСБ Росії почала заперечувати, що затримувала харків’янина на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter