Правозахисниця розповіла, що поліція саботує розслідування вбивства поліцейськими 5-річного хлопчика на Київщині

Дата: 15 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Розслідування вбивства 5-річного Кирила в місті Переяславі-Хмельницькому, що сталося на початку червня, фактично стоїть на місті.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила правозахисниця Аліна Боднар

За словами адвоката сім’ї, правоохоронці саботують розслідування від початку. 

“Зброю так і не знайшли, експертизи на алкоголь не зробили, змиви з рук не взяли”, – розповіла Боднар. 

Також допомога, яку обіцяли родині вбитого хлопчика у МВС одразу після трагедії, обмежилась, за словами правозахисниці, направленням усієї родини до санаторію. 

“Сім’я підтримки не отримує. Бабуся каже, що МВС оплатили похорон і відправили на реабілітацію всю сім’ю в якийсь поліцейський санаторій – це і все. Але ні, на фінанси їм байдуже. Родина розчарована в розслідуванні. Не так. У його відсутності. Просили взяти справу на контроль президентом, генпрокурором і міністром МВС. Але вони ж і так це обіцяли… Відповіді від жодного з них родина не отримала”, – наголосила Боднар.

Як відомо, 31 травня патрульні поліцейські в місті Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного хлопчика Кирила, влучивши йому в голову. Дитину одразу ж відправили до лікарні, де прооперували, але її стан залишався вкрай тяжким. 

3 червня Кирило помер від отриманих поранень. Після цього голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади та просив керівництво Нацполіції скерувати його в зону проведення Операції Об’єднаних сил. Голів поліції в Переяславі-Хмельницькому також відсторонили від посад, а патрульних, імовірно винних у смерті дитини, посадили до СІЗО на два місяці.  

Нещодавно Київський апеляційний суд залишив під вартою обох поліцейських, підозрюваних у вбивстві п’ятирічного Кирила.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter