Справа плавця з Гідропарку: суд викликав лейтенанта, який підробив протокол, для роз’яснень

Дата: 22 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Дніпровський районний суд Києва постановив, що в справі Валентина Бур’янова, який у перший день посилення карантину переплив річку в столичному Гідропарку, є службове підроблення, оскільки адміністративний протокол про затримання після доопрацювання, на яке його передали судді, має суттєві розбіжності з протоколом, з яким вони ознайомилися пізніше. 

Про це сам Бур’янов повідомив на сторінці у фейсбуку.

Вбачаю за необхідне дати короткі уточнення, щодо справи від 06.04 (Гідропарк), яка слухалася сьогодні (21.05) у…

Опубліковано Valentyn Buryanov Четвер, 21 травня 2020 р.

Суддя, який слухав справу, визнав, що попередню ухвалу про доопрацювання адміністративного матеріалу поліцією фактично не виконано. Висновку щодо службового підроблення суд дійшов, коли ознайомився з 10 рапортами спецпризначенців ТОР, які до справи долучив  старший лейтенант поліції Степанець О.М.

“Кожен з таких рапортів містить завідомо неправдиву інформацію, що легко встановити, переглянувши відео відомих подій”, – розповів Бур’янов.

Окремо суд зобов’язав викликати згаданого старшого лейтенанта поліції Степанця як посадову особу, яка проводила затримання та складала протокол, задля давання роз’яснень суду щодо своїх дій. Бур’янов також вніс клопотання стосовно того, щоб суд виніс пропозицію (окрему ухвалу в КПК) уповноваженим органам про початок кримінального провадження щодо причетних поліцейських за статтями 365 (перевищення службових повноважень), 366 (службове підроблення) і 371 (незаконне затримання) ККУ.

Опубліковано Valentyn Buryanov Четвер, 21 травня 2020 р.

Нагадаємо, що Валентин Бур’янов, якого суд відмовився штрафувати за те, що він у перший день посилення карантину переплив річку в столичному Гідропарку, нещодавно розповів, що правоохоронці сфабрикували протокол щодо інциденту та знову намагаються притягнути його до відповідальності. Так, у протоколі з’явилася ціла сторінка з неправдивою інформацією. 

Раніше Дніпровський районний суд повернув поліції протокол, складений на Бур’янова, адже виявилося, що правоохоронці зробили це з порушеннями. Водночас адвокат чоловіка зазначав, що в адміністративному судочинстві не передбачено “повернення матеріалів”, а вносити зміни до протоколу забороняє й інструкція з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в органах поліції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter