Справа Ноздровської: суд продовжив арешт Юрію Россошанському на два місяці

Дата: 15 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Юрієві Россошанському, підозрюваному у вбивстві юристки Ірини Ноздровської.

Про це повідомляє кореспондент видання ZMINA із зали засідань.

Відповідне рішення колегія суддів ухвалила 15 травня. Про продовження запобіжного заходу клопотала прокуратура. Захист Россошанського натомість наполягав на пом’якшенні запобіжного заходу.

За словами дочки загиблої Анастасії Ноздровської, наступне засідання в справі заплановано на 3 червня.

Як відомо, активістка Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення. Пізніше, у листопаді 2019 року, його звільнили від відбування покарання у листопаді 2019 року. Ухвала набрала законної сили 29 січня 2020 року після оскарження прокурора.

Тіло самої Ірини 1 січня 2018 року знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. За підозрою у її вбивстві вже 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter