Справа Ноздровської: суд дослідив відео зізнання Россошанського і хоче перевірити його на поліграфі

Дата: 03 Червня 2020
A+ A- Підписатися
Сьогодні на засіданні в справі про вбивство активістки та адвокатки Ірини Ноздровської суд дослідив відео допиту підозрюваного в злочині Юрія Россошанського про підготовку вбивства, але через суперечки сторін суд запропонував перевірити ці свідчення на поліграфі.
 
 
Як повідомляє кореспондентка видання ZMINA, Шевченківський районний суд Києва продовжив розгляд справи Ноздровської по суті вперше після початку карантину.
 
Під час засідання демонструвалося відео допиту підозрюваного Юрія Россошанського, на якому той розповідає деталі й передісторію вбивства активістки.
 
Адвокат Россошанського Олексій Цибенко заявив, що цей доказ неприпустимий, оскільки під час допиту був відсутній тодішній адвокат його клієнта. За словами Цибенка, його підзахисний обмовив себе, бо йому пообіцяли щось у контексті справи його сина.
 
Прокурори та представники родини загиблої натомість указують на детальність та емоційну забарвленість свідчень на відео, що, на їхню думку, свідчить про спонтанність розповіді, а не її постановний характер. 
 
Суддя запропонував провести експертизу свідчень Юрія Россошанського на поліграфі, якщо буде таке клопотання. Підозрюваний підтримав цю ідею, проте зазначив, що його вже перевіряли в такий спосіб під час слідства, але не долучили результатів до матеріалів справи.
 
Наступне засідання заплановано на 9 липня. 

Нагадаємо, активістка Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення. Пізніше, у листопаді 2019 року, його звільнили від відбування покарання. Ухвала набрала законної сили 29 січня 2020 року, після оскарження прокурора.

Тіло самої Ірини 1 січня 2018 року знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. За підозрою у її вбивстві вже 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter