Спалах коронавірусу зафіксували у столичному Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей

Дата: 20 Травня 2020
A+ A- Підписатися

У київському Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 виявили спалах коронавірусу. 

Про це на брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Першою у закладі, що розташований на вулиці Маяковського, на коронавірус захворіла медсестра. Згодом виявилось, що вона контактувала з 38 особами з числа персоналу та з 62 пацієнтами. Наразі всі вони знаходяться під наглядом медиків. У всіх контактних осіб вже зібрали матеріал для проведення ПЛР-тестів, а сам заклад закрили на карантин. 

20 травня спалах  коронавірусу виявили у психоневрологічному інтернаті міста Мукачево. Першим у закладі захворів один з працівників, а згодом вірус знайшли у 26 людей. 

Згодом про спалах коронавірусу повідомили й серед пацієнтів і медиків психіатричної лікарні в селищі Олика Ківерцівського району Волинської області. За словами заступниці голови облдержадміністрації Тетяни Щербак, вірус знайшли у 7 медичних працівників і 16 пацієнтів.

❗️НАЖИВО | 20 травняБрифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції⚡️Спікер:✔️ заступниця голови облдержадміністрації Тетяна ЩербакЗапитання залишайте у коментарях до трансляції

Опубліковано Волинська обласна державна адміністрація Середа, 20 травня 2020 р.

Нагадаємо, що нещодавно у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат, що розташований у Києві, виявили 81 хворого на коронавірус. Першою в закладі виявили хвору молодшу медсестру однієї з груп, а згодом усім вихованцям та персоналу закладу зробили ПЛР-тести. Зі їх результатами, інфіеованими виявились 53 вихованки будинку-інтернату віком від 7 до 35 років, а також 28 осіб з персоналу інтернату – 26 жінок і двоє чоловіків. 

Як відомо, український уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня, а згодом продовжив його до 22 травня, однак з пом’якшеннями. У Києві, наприклад, із 12 травня відкрили непродовольчі магазини, салони краси та перукарні, парки та сквери. З кінця травня по всій Україні поступово відновлюватиметься робота транспорту, однак за певних умов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter