Сьогодні у світі рекордна кількість біженців з часів Другої світової – благодійні організації

Дата: 19 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Число біженців у всьому світі, які тікають від воєн, конфліктів та переслідування, у 2018 році досягло показника в 70 мільйонів людей. Це рекордна кількість з часу завершення Другої світової війни.

 

Про це повідомили в організації UNO-Flüchtlingshilfe, яка є німецьким партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), напередодні Всесвітнього дня гуманітарної допомоги, що відзначається 19 серпня.

Організація посилається на дані УВКБ ООН. Серед причин виникнення потоків біженців сьогодні не лише війни та переслідування, а й наслідки зміни клімату, зазначили в організації, повідомляє DW з посиланням на агентство dpa.

Благодійна організація SOS Children’s Villages цього дня також наголосила, що у 2018 році було вбито або поранено близько 12 тисяч дітей, тисячі було викрадено та залучено до бойових дій, ще сотні тисяч змушені були пережити тяжкі психологічні травми. Найбільше дітей вбито чи поранено в Афганістані (3062), Сирії (1854) та Ємені. В організації зазначили, що реальні цифри жертв, які не охоплені статистикою, є значно вищими.

У Всесвітній день гуманітарної допомоги, 19 серпня, вшановують тих, хто допомагає людям у біді. Лише для УВКБ ООН у всьому світі працюють близько 16 тисяч людей у 134 країнах, 90% з них – у кризових зонах та в безпосередньому контакті з біженцями.

Нагадаємо, що за підсумком першого півріччя 2019 року Сирія залишалася країною, де зафіксовано найбільшу кількість загиблих представників гуманітарних організацій у світі. З початку цього року там під час надання гуманітарної допомоги було вбито 18 осіб. Ці дані були оприлюднені 14 серпня у звіті міжнародної гуманітарної організації CARE. Таким чином, Сирія вже втретє поспіль очолює трагічний список у звіті організації.

Загалом за перші шість місяців року під час виконання гуманітарних місій у світі загинули 57 людей: окрім 18 в Сирії, ще семеро – в Афганістані, по п’ять – у Демократичній Республіці Конго, Ємені та Центральоафриканській Республіці, троє – в Нігерії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter