Силовики в Криму готують масштабні провокації на День пам’яті жертв геноциду кримських татар – Чубаров

Дата: 16 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Російські силовики, можливо, готують масштабні провокації щодо кримських татар на День пам’яті жертв геноциду народу. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Рефат Чубаров

За його даними, дільничні в Бахчисараї ходять зі списками людей, яких нібито підозрюють у тероризмі. Нещодавно вони завітали до будинку лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, де мешкають його дружина та діти. 

“Дільнична поліції з’ясувала особисті дані Ельдара (син Джемілєва – ред.), звірила записані нею дані під особистий підпис опитаного. На запитання, в чому причина її приходу до них у будинок і сенс процедури опитування, дільнична продемонструвала Ельдару якийсь список, до якого було занесено кілька десятків прізвищ, заявивши водночас, що всі вони, включно з Ельдаром, підозрюються в причетності до терористичної діяльності”, – розповів Чубаров. 

Депутат попросив кримськотатарських активістів, адвокатів та громадянських журналістів ретельно моніторити ситуацію напередодні і в День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу – 18 травня.

“Не виключено, що російські окупанти готують нові масштабні провокації щодо кримських татар”, – припустив Чубаров. 

Як відомо, останні декілька місяців російські силовики в Криму активно тиснуть на кримськотатарських активістів. Наприкінці березня вони провели масові обшуки в межах так званої справи “Хізб ут-Тахрір”. Задля цього силовики навіть оточили цілий мікрорайон у Сімферополі. Під час обшуків затримали 20 людей, деяких з них, за інформацією адвокатів, катували.
Невдовзі обшуки пройшли в мечеті та будинку імама під Севастополем. Згодом уже на адмінкордоні з півостровом затримали активіста Раїма Айвазова: його звинувачують у причетності до забороненої в РФ організації “Хазб ут-Тахрір”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter