Шмигаль: Україна продовжить карантин

Дата: 12 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Після 22 травня Україна планує продовжити карантин. 

Про це в інтерв’ю 1+1 розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами очільника уряду, наразі Україна перебуває на піку захворюваності, адже щоденна кількість захворілих збільшується, і ще жодного разу не було дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищувала або була рівною кількості хворих. Шмигаль також поділився прогнозом щодо відкриття громадського транспорту. 

“Метро і міжміський транспорт – це дуже важливе питання. Допоки ми не пройшли цей пік, то уявіть, як два мільйони людей кожного дня збираються у вагонах – доволі близький контакт. Метро і міжміський транспорт може стати великим каталізатором поширення захворювання”, – сказав він.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи запрацює транспорт до середини літа, Шмигаль сказав, що він “більший оптиміст”, тому хоче сподіватися, що “все буде трошечки скоріше”.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати. Український уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня, а згодом продовжив його до 22 травня, однак з пом’якшеннями. 

У Києві, наприклад, із 12 травня відкриють непродовольчі магазини, салони краси та перукарні, парки та сквери тощо. Водночас Львівська область перенесла послаблення карантину на 15 травня.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter