Шануймо різноманіття: кожен третій українець негативно сприймає “інакшість”

Дата: 25 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

32,5% українців вірять, що збільшення кількості людей різних національностей, соціальних груп і сексуальної орієнтації робить Україну гіршим місцем для життя.

Такі дані опитування громадської думки, проведеного дослідницькою агенцією Info Sapiens і Соціологи опитали з липня до червня поточного року 2054 людини.

Майже 10% опитаних вірять, що збільшення різноманіття робить Україну кращим місцем, проте понад половину (58,0%) впевнені, що це нічого не змінює. Групою, яка зазнає в Україні найбільшої дискримінації, більшість українців вважає сексуальні меншини (25,3%). Окрім них, українці обрали зі списку внутрішньо переміщених осіб (18,4%), національні меншини (16,9%), жінок (13,7%) та мусульман (9,3%).

Соціологи зазначили, що кожен четвертий (38,4%) українець готовий підтримати дискриміновані групи в боротьбі за їхні права. Приблизно така сама частка (38,2%) відкидає ідею відстоювати права дискримінованих груп.

Як відомо, останні опитування показали, що українці мають найбільші етнічні упередження щодо африканців та ромів – саме з представниками цих двох груп опитані не хотіли б мати близьких стосунків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter