Серед затриманих ФСБ “терористів” 20-річний мешканець Сімферополя

Дата: 11 Червня 2020
A+ A- Підписатися

10 червня ФСБ затримала в Севастополі 20-річного місцевого жителя Андрія Кулієвіча.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Сергія Легостова

За даними організації, чоловіку інкримінують порушення ч. 1 ст. 205 КК РФ через ст. 30 і ч.1 ст. 280 КК РФ (“підготовка до теракту і публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності”).

Російські силовики обшукали помешкання Кулієвіча, вилучили телефон та електронні носії. За словами захисника, затриманого помістили в ізолятор тимчасового тримання. У найближчу добу йому оберуть запобіжний захід.

Кримської правозахисній групі стало також відомо, що “справа Кулієвіча пов’язана із затриманням в Криму 10 червня п’яти чоловік, які, за версією ФСБ РФ, нібито” готували теракт на одному з сімферопольських ринків”.

Російська спецслужба твердить, що затримані готувались до підриву саморобного вибухового пристрою на одному з ринків Сімферополя та “пропагували в мережі інтернет ідеологію тероризму і екстремізму”

У розповсюдженій заяві ФСБ також йдеться, що заарештовані громадяни підтримували зв’язок “з представниками радикальних українських формувань, які воюють на південному сході України”.

На опублікованому російськими ЗМІ відео затримання кримчан чутно, як співробітник ФСБ зачитує: “У соціальній мережі ВКонтакте поширює матеріали, що містять заклики до порушення територіальної цілісності“.

Експерти КПГ припускають, що швидше за все в публікаціях кримчан були заклики повернути Крим Україні.

ФСБ стверджує, що були вилучені саморобні вибухові пристрої, зброя, боєприпаси та засоби зв’язку, що містять інформацію про підготовлювані злочини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter