Савченко вже в Україні: “Я хочу вибачитись перед усіма матерями, чиї діти не повернулися”

Дата: 25 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Народна депутатка та делегатка ПАРЄ Надія Савченко вийшла до журналістів, які чекали на неї в аеропорту “Бориспіль”.

У своєму емоційному виступі українка подякувала усім, хто її підтримував.

“Хочу попросити вибачення за те, що я досі жива. Хочу попросити вибачення у тих матерів, діти яких сидять у неволі. Хочу попросити вибачення у всіх матерів, діти яких не повернулись з АТО, а я жива. Так, я не поверну мертвих, але я готова покласти своє життя за Україну”, – сказала народна депутатка.

“Герої України не повинні помирати, бо дуже вигідно, коли герої мертві”, – додала вона.

Під час виступу в Адміністрації Президента українка передала вітання росіянам. 

“Я хочу сказати, що нічого боятися. З колін треба вставати. Я розумію, що це не та країна, в якій з колін встати легко, але якщо вони хочуть так саме жити в злагоді, як і ми, то їм треба вставати з колін, а нам потрібно не дати їм прийти сюди”, – сказала Надія Савченко.

Вона пообіцяла, що буде працювати, аби кожен полонений, хто ще живий, повернувся живим та аби якомога менше людей загинуло.

“Українці мають право бути українцями, жити гідно на своїй землі”, – підсумувала вона.

Під час зустрічі з рідними загиблих російських журналістів на сході України стало відомо, що президент Росії Володимир Путін помилував українського народну депутатку Надію Савченко. Помилування стало можливим на прохання саме родичів загиблих журналістів, передає прес-служба Кремля. 

Своє рішення помилувати Надію Савченко Путін аргументував “міркуваннями гуманізму”.

24 травня повідомлялось, що Надія Савченко заборонила своїм адвокатам подавати клопотання про її помилування, а також визнавати її провину.

У свою чергу президент України Петро Порошенко помилував бійців ГРУ Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова, яких Голосіївський райсуд Києва визнав винними у веденні агресивної війни, сприянні терористичній організації й теракті й засудив до 14 років в’язниці.

Нагадаємо, українську льотчицю Надію Савченко бойовики незаконного збройного формування Луганщини схопили у червні 2014 року й силою вивезли до Росії, де суд засудив її до 22 років колонії, а також присудив штраф за перетин кордону Росії. Судді вважають її винною у смерті двох російських журналістів під час бойових дій на Донбасі. Сама ж українка звинувачення відкидає. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter