Росія відмовила адвокатові Миколі Полозову в захисті лідера Меджлісу Рефата Чубарова

Дата: 20 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчий комітет РФ 13 квітня відхилив клопотання адвоката Миколи Полозова про участь як захисника в кримінальній справі проти лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Микола Полозов

Про це сам захисник повідомив на своїй фейсбук-сторінці з посиланням на відповідну постанову слідчого Магомеда Магомедова. 

Як підставу для відмови Магомедов зазначив, що раніше Микола Полозов захищав Ахтема Чийгоза в справі 26 лютого, співучасником якої слідчий вважає Рефата Чубарова.

Микола Полозов наголошує, що немає суперечностей в інтересах Рефата Чубарова як обвинуваченого в нинішній кримінальній справі з інтересами Ахтема Чийгоза. Він назвав водночас таке помилкове обґрунтування “вологими мріями слідчого”. 

“Рефат Чубаров не був фігурантом справи 26 лютого в жодному з процесуальних статусів. Його не залучали до справи як підозрюваного або обвинуваченого. Він не давав свідчень як свідок ані під час попереднього слідства, ані в самому суді, незважаючи на те що ми двічі просили суд його допитати як ключового свідка”, – сказав захисник Рефата Чубарова.

Захисник збирається оскаржити незаконні дії “слідчого” в “Київському районному суді” Сімферополя.

На його думку, справу проти Рефата Чубарова і справу проти Мустафи Джемілєва потрібно розглядати в загальному контексті.

Як відомо, 23 березня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти Рефата Чубарова за “організацію масових безладів” у Сімферополі 26 лютого 2014 року та звинуватив у “масових заворушеннях і публічних закликах до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії”

Лідери кримськотатарського народу пов’язують порушені справи з акцією “Світ – проти насильства та окупації. Марш гідності”. Акція має на меті “сприяння міжнародним організаціям, включно з ООНОБСЄЄСРадою Європи та іншими, в реалізації іміджу ухвалених рішень на підтримку суверенітету, незалежності, єдності й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”.

Вони розцінюють такі дії Москви як сигнал усім, хто в будь-якій формі протистояв, протистоїть і протистоятиме російській агресії та боротиметься за відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter