Росія утримує політв’язнів Теймура та Узеїра Абдуллаєвих у штрафному ізоляторі – мати

Дата: 09 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Фігурантові сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір” Теймуру Абдуллаєву продовжили термін утримання в російському штрафному ізоляторі до 20 червня. Його брата Узеїра Абдуллаєва втретє відправили в штрафний ізолятор.

Діляра Абдуллаєва

Про це на своїй фейсбук-сторінці написала їхня мати Діляра Абдуллаєва.

“Засмучена. Теймуру продовжили покарання в штрафному ізоляторі до 20 червня, а тепер ще й Узеїра вже втретє видворяють у ШІЗО. Мої два сини в ШІЗО. А у мене всього їх двоє…” – розповіла мати.

Раніше ZMINA повідомляла, що засуджених у сімферопольській справі “Хізб ут-Тахрір” Теймура Абдуллаєва і Еміля Джемаденова понад два місяці утримують у штрафних ізоляторах у колоніях російського міста Салават. Дружини п’яти фігурантів сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір” звернулися до Уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової через тиск на чоловіків у російському ув’язненні й тривале утримання в ШІЗО.

Нагадаємо, п’ятірку фігурантів сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір” затримали під час обшуків у Сімферополі 12 жовтня 2017 року.

Верховний суд Росії 24 грудня 2019 року змінив вирок засудженим у цій справі, зменшивши терміни ув’язнення на шість місяців.

Узеїр Абдуллаєв дістав 12 років і 6 місяців ув’язнення, Рустем Ісмаїлов – 13 років і 6 місяців, Еміль Джемаденов – 11 років і 6 місяців, Айдер Саледінов – 11 років і 6 місяців. Сам Теймур Абдуллаєв отримав 16 років і 6 місяців ув’язнення в колонії. Для нього також передбачено адміністративний нагляд терміном на один рік і чотири місяці.

Після спроби анексії Криму Росія розпочала переслідування кримських татар та мусульман півострова, звинувачуючи їх в екстремізмі. Раніше ZMINA розповідала, чим займається організація “Хізб ут-Тахрір” та чому її заборонили в Росії. В українському правовому полі немає заборон щодо діяльності цієї організації, вона діє легально.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter