Росія пригрозила швейцарській газеті судом через зображення Путіна у вигляді клоуна

Дата: 17 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Посольство РФ у Швейцарії пригрозило газеті Neue Zurcher Zeitung позовом через зображення російського диктатора Володимира Путіна у вигляді клоуна.

Про це йдеться у листі на адресу видання, оприлюдненому на сайті російської дипустанови.

Джерело: твіттер Neue Zurcher Zeitung

Матеріал про меми воєнного часу, де журналісти оприлюднили кілька зображень, що розійшлися соцмережами, вийшов 25 червня на сайті газети. На одному з них Путін зображений з клоунським носом і райдужним розфарбуванням на обличчі.

У посольстві РФ заявили, що зображення Путіна з посиланнями до клоунади, ЛГБТ-спільноти та військових злочинців “перебувають за межею розумного”. Водночас російські дипломати обурилися, що президента України Володимира Зеленського зображено у вигляді супергероя.

“Що стосується особистості президента Росії, то він, як відомо, є глибоко віруючою православною людиною і виступає за збереження традиційних християнських цінностей у російському суспільстві й вже явно не є шанувальником ЛГБТ-спільноти, через що райдужна розмальовка його обличчя ні до чого”, — написали у листі посольства РФ.

Представники дипустанови заявили, що залишають за собою право звернутися до правоохоронних органів через поширення інформації, яка “ганьбить” честь і гідність”, а також через “наклеп”.

Реакції Neue Zurcher Zeitung на листа поки що не було.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter