Російських журналістів, які відвідували анексований Крим, не пустять на Євробачення в Україну

Дата: 08 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Російських журналістів, які акредитовані на “Євробачення”, не пропустять на територію України, якщо вони раніше порушували кордон і незаконно відвідували окупований Крим.

Про це заявив радник глави МВС України Антон Геращенко на своїй сторінці у мережі Facebook.

“Ніхто з тих російських журналістів, хто акредитований в Києві на Євробачення і хто раніше порушував державний кордон України, незаконно відвідуючи український Крим, не буде допущений на територію нашої країни”, – написав він.

У неділю, 7 травня, до України не пропустили та заборонили в’їзд на три роки фотожурналісту російських інформагентств Russia Тoday і “РИА Новости” Рамілю Сітдікову. Він збирався висвітлювати у Києві пісенний конкурс “Євробачення-2017”. Повідомляється, що в Україну не потрапив також ще один російський представник ЗМІ. 

“Держприкордонслужба наголошує, що наявність акредитації на Євробачення не є документом, який надає право для перетину кордону. При прийнятті рішень Держприкордонслужба спільно із СБУ та Національною поліцією керуються виключно інтересами та законодавством України”, – йдеться у заяві Держприкордонслужби.

Тим часом перша віце-спікерка Ірина Геращенко виступила за заборону в’їзду в Україну тим журналістам із Росії, які незаконно відвідували окуповану частину Донбасу.

“Але також вважаю, що заборона на в’їзд в Україну має бути введена і проти тих пропагандистів, які незаконно, не через КПВВ, а через неконтрольовані ділянки україно-російського кордону заїжджали на окупований Донбас”, – написала вона на своїй сторінці Facebook.

Віце-спікерка закликала всіх, хто “відслідкував на окупованому Донбасі всіляких російських пропагандистів”, повідомити про це українські спецслужби, щоб допомогти Держприкордонслужбі скласти такі списки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter