Російські силовики в Криму прийшли з обшуком до колишнього прикордонника: шукають зброю

Дата: 01 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму у місті Алушті російські силовики пройшли з обушком до колишнього співробітника прикордонної служби України Миколи Бігняка.

Про це повідомляє Громадське радіо.

За словами чоловіка, до 2010 року він працював у Держприкордонслужбі. Після звільнення і до березня 2014 року працював у Міністерстві курортів і туризму АРК. За час роботи Бігняк отримав службову квартиру, в якій живе зі своєю сім’єю досі. Чоловік розповів журналісту Громадського, що раніше представники силових відомств у Криму усно неодноразово натякали, що він має звільнити квартиру. Іншого житла при цьому не пропонували, але натякали, що він може залишитися, якщо працюватиме на окупаційну владу.

“Вони говорять: “Ти тут потрібен, в Криму, ти – старший офіцер запасу, прикордонник, колишній опер”. Я деякий час працював в алуштинській мерії в юридичному управлінні, звільнився звідти у 2017 році – більше року тому. Неодноразово про мене писали в інтернеті на місцевих сайтах “доброзичливці”, що у мене проукраїнська позиція і я не приховую своїх поглядів і взагалі, як у російській мерії може працювати така людина. Так само регулярно зупиняють на кордоні, розмовляють. Я сам родом з Хмельницького і їжджу до батьків. Стосовно мене проводилися фільтраційні заходи в тому числі ФСБ-шниками та “прокуратурою” щодо моєї позиції – бесіди, розмови, протоколи опитування”, – розповів він.

З обшуком до Бігняка співробітники ФСБ прийшли зранку 1 серпня.

“Вони прийшли три години тому, зачитали мені через двері постанову апеляційного суду про огляд мого підвального приміщення. Там нібито є зброя. Клопотання про огляд підписував заступник начальника УФСБ полковник Скворцов, якщо я не помиляюся. Шукають зброю. постанова мотивована тим, що нібито є інформація, що маю відношення до купівлі та зберігання зброї”, – зауважив кримчанин.

Також у спілкуванні з журналістом Бігняк повідомив, що після звільнення з міністерства у Криму він почав працювати в юридичному відділі Алуштинської міськради, проте, за його словами, в українських правоохоронців до нього ніколи не було жодних питань.

“Я прапорів не вішав, анексію не підтримував. В Google вбиваєте моє прізвище і дивитеся. Більше того, мені писали на роботу листи, що я конфліктую зі співробітниками “прикордонної служби” і обзиваю їх окупантами. Вони писали мені в мерію. Потім вони мене додушили і змусили звільнитися, тому що я – загроза для російської безпеки”, – підкреслив чоловік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter