Російські силовики обшукали будинок журналіста в Криму

Дата: 11 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Російські силовики в окупованому Криму провели обшук у ялтинського журналіста Євгенія Гайворонського.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”. 

За інформацією видання, Гайворонський народився в Донецьку, навчався на журфаку місцевого вишу і вів у місті журналістську діяльність. В окупованій Ялті чоловік живе кілька років, а раніше працював прес-секретарем у місцевій проросійській громадській організації “Народна єдність”, яка активно виступала за проведення так званого “референдуму” про приєднання півострова до Росії. Згодом журналіст редагував проросійський “Евразийский журнал”, був кореспондентом кримської редакції російського видання “Комсомольская правда”, а після звільнення став співпрацювати із севастопольським виданням “Примечания”. Його називають опозиційним за критику місцевої влади. Через свої публікації журналіст став неугодний і владі Ялти. Як пише “Крим.Реалії”, його періодично не пускали на сесію міськради.

За даними місцевих активістів, обшук проводили за постановою підконтрольного Кремлю Київського районного суду.

“У нього вилучили документи, електронну техніку, телефон, комп’ютер. Все, що може бути носієм інформації. Зараз він перебуває на волі. Ніхто його не затримував. Возили на медичний огляд з приводу виявлення наркотиків і алкоголю. Нічого не знайшли”, – цитують журналісти слова проросійського активіста Іллі Большедворова

За словами чоловіка, Гайворонський звернувся зі скаргою до Слідчого комітету Росії і російської прокуратури на “незаконні дії співробітників поліції”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter