Російські силовики прийшли з новими обшуками до будинків кримських татар

Дата: 09 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму зранку 9 лютого російські силовики провели низку обшуків у будинках кримськотатарських активістів та затримали щонайменше чотирьох людей. 

Про це повідомили в громадському об’єднанні “Кримська солідарність”. 

Затримані Марлен Мустафаєв, Ансар Османов, Ернест Сейтосманов та Аметхан Абдулвапов. Фото: Кримська солідарність

Силовики прийшли до помешкань у різних регіонах півострова близько четвертої ранку, однак повідомити про це рідні змогли лише згодом. Адвокат Еміль Курбедінов розповів, що на момент проведення слідчих дій у кількох його колег був недоступний телефон, зокрема в координатора “Кримської солідарності” Ділявера Меметова та кореспондента “Кримської солідарності” Зідана Аджикелямова.

За інформацією активістів, силовики затримали:

  • Османова Ансара Ісмаїловича – мешканця села Танкове Бахчисарайського району, активіста “Кримської солідарності” та регулярного слухача на судових засіданнях із політично мотивованих справ;
  • Абдулвапова Аметхана Неджиповича – мешканця Сімферополя;
  • Мустафаєва Марлена Рамісовича – мешканця селища Біла Скеля Білогірського району, активіста “Кримської солідарності”, учасника одиничного пікету проти репресій кримських татар у 2017 році, волонтера соціальної допомоги сім’ям політичних ув’язнених Криму;
  • Сейтосманова Ернеста Казимовича – жителя села Тилове Балаклавського району Севастополя, рідного брата політв’язня Енвера Сейтосманова, засудженого до 17 років позбавлення волі. Раніше в чоловіка вже відбувались обшуки та затримання.

Османова, Абдулвапова та Сейтосманова силовики відвезли до так званого УФСБ Криму.

Нагадаємо, торік у серпні ФСБ проводила масові обшуки в будинках мусульман, кримських татар: у селі Строганівка Сімферопольського району в будинку місцевого імама Раїфа Февзієва, в селі Тернівка Балаклавського району в Джаббара Бекірова, в селі Холмівка Бахчисарайського району в Завура Абдуллаєва, в селі Поворотне Нахімовського району в Рустема Мурасова та Рустема Таїрова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter